Ιστορικά σπίτια & περισσότερα

Πράσινο και πανέμορφο: Παρουσιάζοντας το νέο αμερικανικό σπίτι του 2014


Φωτογραφία NAHB / Trent Bell

Το νέο αμερικανικό σπίτι για το 2014, που βρίσκεται στους πρόποδες του Henderson της Νεβάδα, είναι ένα "σπίτι ιδεών" που παρουσιάζει τις νέες τάσεις στον τομέα του σχεδιασμού κατοικιών και των τεχνολογιών κατασκευής που παρουσιάστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια του International Builders ' Προβολή. Στο σχεδιασμό τους για αυτό το σπίτι επίδειξης 6.700 τετραγωνικών ποδιών, ο αρχιτέκτονας Jeffrey Berkus και ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Marc Thee τίμησαν τα φυσικά στοιχεία της φωτιάς, του νερού, του μετάλλου, της γης και του ξύλου, ενώ ο οικοδόμος Josh Anderson της Element Building Company τις τάσεις στην οικοδόμηση της επιστήμης για να φέρει το όραμά τους στη ζωή.

marc-michaels.com

"Το νέο αμερικανικό σπίτι 2014 αναπαριστά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πρόκειται να ζήσουν και τι μπορεί να νιώθουν", εξηγεί ο Thee, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Berkus για να ενσωματωθεί άψογα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και να επωφεληθεί πλήρως από τις προβολές του Las Vegas κοιλάδα. Αναμειγνύοντας την οργανική και σύγχρονη αισθητική, δημιούργησαν ένα πολυτελές περιβάλλον για την οικογενειακή ζωή του 21ου αιώνα.

Πάρε το σπίτι εδώ

Παρόλο που το New American Home είναι πολυτελώς διορισμένο, ένας από τους κορυφαίους στόχους της ομάδας ήταν πρακτικός: για την επίτευξη της κατάστασης Emerald σύμφωνα με το Εθνικό Πρότυπο Πράσινων Κτιρίων. Το πρώτο βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν ο προσανατολισμός του σπιτιού ώστε να μεγιστοποιηθεί το φυσικό φως και η ηλιακή ενέργεια, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την ηλιακή θερμότητα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, το πλήρωμα του Anderson χρησιμοποίησε βιώσιμα υλικά καθώς και καινοτόμα κατασκευαστικά προϊόντα. Για να αξιοποιήσουν τη φυσική ενέργεια του ήλιου για να τροφοδοτήσουν το σπίτι, εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή.

Αγκαλιάζοντας την ιδέα ότι οι σημερινές οικογένειες χρειάζονται ευέλικτους χώρους, η ομάδα σχεδιαστών συμπεριλάμβανε μια συνημμένη "casita", μια αυτόνομη σουίτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο ή ξενώνα, χωρίς να απαιτείται είσοδος στο κεντρικό σπίτι. Μια μεγάλη σουίτα μεταφοράς μπορεί να προσεγγιστεί από την παρακείμενη σκάλα ή το ασανσέρ. Και τα δύο αυτά καταλύματα συμβάλλουν στην πολυγενετιακή φύση του σχεδιασμού του New American Home, το οποίο παρέχει επιλογές στέγασης για τους νόμους ή τα παιδιά που μεγαλώνουν και θέλουν να είναι κοντά και ανεξάρτητα.

Φωτογραφία NAHB / Trent Bell

Ακριβώς μέσα στην μπροστινή πόρτα του κύριου σπιτιού, ένας καταρράκτης θέτει έναν ηρεμιστικό τόνο, καθώς οι επισκέπτες προχωρούν κάτω από τον πεζογέφυρα που οδηγεί στην καρδιά του σπιτιού. "Ο πρώτος όροφος σχεδιάστηκε γύρω από μια γκαλερί εισόδου όπου όλοι οι χώροι είναι συνδεδεμένοι αλλά έχουν ξεχωριστές ιδιότητες από μόνα τους", λέει ο Berkus, αναφορικά με τον διώροφο χώρο που αγκυροβολεί ο πεζόδρομος.

Στα αριστερά του πεζοδρομίου, η υπερσύγχρονη κουζίνα φιλοξενεί δύο νησιά - το ένα για το μαγείρεμα και το δεύτερο για το φαγητό και το σπίτι. "Ο σημερινός τρόπος ζωής υπαγορεύει ανοιχτά σχέδια διαμονής," λέει Thee. "Έτσι, οι κουζίνες πρέπει να αισθάνονται σαν μέρος του χώρου διαβίωσης σας." Για να ορίσουν και να ενσωματώσουν την κουζίνα, Thee και Berkus απέφυγαν τοίχους και αντ 'αυτού χρησιμοποίησαν στοιχεία σχεδιασμού, όπως φωτισμό, επενδύσεις δαπέδων, τελειώματα τοίχων και έπιπλα. λεπτή μετάβαση από την κουζίνα στο παρακείμενο σαλόνι.

Σε όλο το Πεζόδρομο, η τραπεζαρία διαθέτει γυάλινους τοίχους που γλιστρούν ανοιχτά σε τσέπες, επεκτείνοντας τον εσωτερικό χώρο στη βεράντα δίπλα στην πισίνα και στην εξωτερική κουζίνα. Μια επιπλέουσα σκάλα που υποστηρίζεται από ένα πριονωτό χορδόνι, έναν τέλειο συνδυασμό ξύλου και μετάλλου, οδηγεί στον δεύτερο όροφο. Μία από τις δύο κύριες σουίτες του σπιτιού είναι τοποθετημένη δίπλα σε αυτές τις σκάλες και διαθέτει μια περιοχή κολύμβησης γυαλιού και πέτρας ενσωματωμένη στο υπνοδωμάτιο.

Στον επάνω όροφο, τα γυάλινα κάγκελα που περιβάλλουν τη γκαλερί παραβλέπουν. Ένα δωμάτιο μέσων χρησιμεύει ως οικογενειακό χώρο συγκέντρωσης και μοιράζεται μια ιδιωτική βεράντα με την επεκτατική master suite του δεύτερου ορόφου. Σε αυτή την υποχώρηση της ανοιχτής ροής, ένας χώρος τζακιού διπλής όψης διαχωρίζει τις περιοχές ύπνου και κολύμβησης. Δύο επιπλέον σουίτες οικογένειας υπνοδωματίων και ένα δωμάτιο πλυντηρίων ολοκληρώνουν τον δεύτερο όροφο.

"Από την αρχή, γνωρίζαμε ότι θέλαμε ένα μοντέρνο σχέδιο λόγω της αποτελεσματικότητας, αλλά δεν ήθελα να νιώθω ψυχρός ή βιομηχανικός", θυμάται ο Anderson από τις πρώτες του συναντήσεις με τον Berkus and Thee. "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είναι το πιο ενεργειακά αποδοτικό New American Home που χτίστηκε ποτέ και επίσης - χάρη σε όλα τα φυσικά στοιχεία που φέραμε μέσα - είναι πραγματικά ζεστό και φιλόξενο".