Κουζίνα

Ένα παιχνίδι (τέταρτο) ίντσες: Η 12-ετή κουζίνα


14 'και 1/4 "Ακριβώς

Από την αρχή της ανακαίνισης της κουζίνας μας, είχαμε ένα αστείο τρέξιμο για ένα αδίστακτο τέταρτο τρίμηνο - είτε λείπουμε είτε είμαστε πάνω από αυτό, σχεδόν σε κάθε στροφή. Αλλά όλα έχουν εξελιχθεί απόλυτα, χάρη σε εξαιρετικά ακριβές shimming, περικοπή και μικροαλλαγές.

Για αρχάριους, η κάτοψη δείχνει εξωτερικό τοίχο κουζίνας μήκους 14 ποδιών. Μετά από ό, τι ήταν πλαισιωμένο το μέτρησα από άκρο σε άκρο και πήρα ακριβώς 168 ¼ ίντσες. Αυτό είναι σωστό - μετά από την ανασκαφή ενός νέου θεμελίου, πλαισιώνοντας την επέκταση και τον πεζόδρομο, κλείνοντας την παλιά πόρτα του υπογείου και πλαισιώνοντας σε μια νέα αίθουσα πούδρας, ο τοίχος της κουζίνας ήταν σχεδόν τέταρτο ύψος από το σχέδιο. Θα πάρω αυτό το περιθώριο λάθους κάθε μέρα.

Σε κάθε βήμα του δρόμου, φάνηκε, ότι το ενοχλητικό τέταρτο τρίμηνο συνέχισε να περνάει. Το ύψος του νέου ορόφου ήταν σχεδόν τόσο μακριά από το παλιό, οπότε χρειαζόταν μόνο τα ελάχιστα στίγματα για να το κάνει τέλειο. Το νέο ύψος οροφής; Το μαντέψατε - η διαμόρφωση απαιτούσε ακριβώς ¼ ίντσες από τα καρφιά για να το ευθυγραμμιστεί τέλεια με την παλιά οροφή.

Μικρές αλλαγές στο σχέδιο ορόφου θα κάνουν μεγάλη διαφορά αργότερα. Στα αριστερά, το στενό τοίχωμα δίπλα στην πόρτα χρειάζεται να φιλοξενήσει τρεις διακόπτες φωτός. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα διπλό διακόπτη στη μία πλευρά, αλλά θα έπρεπε ακόμα να είμαστε προσεκτικοί κατά την τοποθέτηση του κιβωτίου έτσι ώστε η πλάκα διακόπτη να είναι επίπεδη. Δεξιά, κάναμε κάποιες αλλαγές στην αίθουσα σκόνης για να δώσουμε στους εαυτούς μας λίγο περισσότερο χώρο - κάτι που απαιτεί αλλαγή στο ντουλάπι.

Μερικές φορές τα περιθώρια ήταν ακόμα πιο μικρά. Για παράδειγμα, ο τοίχος δίπλα στην εξωτερική πόρτα είναι αρκετά αδύνατος για ένα διακόπτη φωτισμού πριν γυρίσει προς τα αριστερά για το παράθυρο του κόλπου. (Δείτε το κόκκινο βέλος στα αριστερά του σχεδίου.) Ο Keith συνειδητοποίησε ότι μετά το κουτί ήταν (και ο τοίχος ήταν μονωμένος και τελείωσε με γυψοσανίδα) ότι οποιαδήποτε πλάκα διακόπτη που βάλαμε πάνω του θα μπορούσε να ξεπεράσει τη στροφή με ένα smidge - ίσως 1/32 ίντσα. Ένα τόσο μικρό χείλος από προεξέχον πλαστικό ίσως να μην ενοχλήσει μερικούς ανθρώπους, αλλά θα με ενοχλούσε - και δεν θα το είχα ξέρει μέχρι που ήταν πολύ αργά για να το διορθώσω. Ευτυχώς για εμάς, ο Keith έβλεπε το πιθανό πρόβλημα εγκαίρως (και τον ενοχλούσε και εγώ), οπότε μετέφερε το κιβώτιο μόνο το ελάχιστο προς τα αριστερά για να φτιάξει το πιάτο.

Και μερικές φορές οι προσαρμογές ήταν μεγαλύτερες. Το αρχικό σπίτι έχει 2 × 4 καρφιά κατά μήκος των εξωτερικών τοίχων (και το 1920, ένα 2 × 4 πραγματικά μετριέται 4 ίντσες). Η νέα κατασκευή θα γίνει με 2 × 6 καρφιά (που μετράει περίπου 5 ½ ίντσες πλάτος). Έτσι, όταν το παλιό τείχος τελείωσε, ο Keith συνέστησε την πάχυνση για να ταιριάξει με τη νέα κατασκευή - που έδωσε στους υδραυλικούς περισσότερο χώρο για να τρέξουν σωληνώσεις, και δημιούργησε ένα ομοιόμορφο βάθος για τη μόνωση που θα γεμίζει αυτούς τους τοίχους. Έχει νόημα, έτσι;

Εκτός από το ότι το δωμάτιο με σκόνη ήταν ήδη τόσο στενό όσο θεωρούσαμε αποδεκτό - όχι αρκετά πλάτος. Γνωρίζοντας πόσο σφιχτά θα ήταν η αίθουσα (και γνωρίζοντας τι εμείς είμαστε!), Ο Keith επέστησε το περίγραμμα μιας τουαλέτας στο υπόστρωμα και η Margaret και εγώ γυρίσαμε στρεφόμενες πάνω από αυτό (χτυπώντας τους αγκώνες και όλα). Ήταν αισθητά και άβολα σφιχτό, και αυτό ήταν πριν το γυψοσανίδας ανέβηκε. Υπήρχε αυτό το επιπλέον τέταρτο ίντσα πάλι - αυτή τη φορά και στις δύο πλευρές.

Τότε αποδείχθηκε ότι εκείνος ο παχύτερος τοίχος δεν έκοψε μόνο μια ίντσα και μισή από τον χώρο του αγκώνα στα δεξιά, τοποθετούσε επίσης την τουαλέτα απευθείας επάνω από ένα δάπεδο δοκών. Η τουαλέτα δεν μπορούσε να επικεντρωθεί στο χώρο χωρίς να ξανακάνω αυτά τα δοκάρια, τα οποία ήμασταν άσχημα για να κάνουμε - την πρόσθετη δαπάνη, τον πρόσθετο χρόνο, περισσότερο το χάος στο υπόγειο - απλά δεν θέλαμε να πάμε εκεί. Τώρα λοιπόν η τουαλέτα ήταν κενή και πολύ σφιχτά. Αυτό δεν ήταν ακριβώς το όνειρό μας!

Με το δωμάτιο σκόνης να αυξηθεί σε τρία πλήρη πόδια, οι επισκέπτες θα έχουν λίγο αγκώνα δωμάτιο όταν επισκέπτονται.

Η λύση ήταν να διευρυνθεί ολόκληρη η αίθουσα σκόνης, η οποία επίσης συνεπάγεται την αλλαγή της ντουλάπας στο αντίθετο τοίχωμα από ένα ορθογώνιο σε ένα τρίγωνο. Αυτό κατάφερε να λύσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόβλημα, το οποίο ήταν η ροή από την αίθουσα εισόδου του σπιτιού στη νέα επέκταση. Το σχέδιο είχε δείξει εκεί ένα ορθογώνιο ντουλάπι, το οποίο είχε προκαλέσει εδώ και καιρό μια μικροσκοπική αμφιβολία στο μυαλό μας για το πώς θα αισθανόταν αυτό το μικρό "τζόγκινγκ" γύρω από αυτό. Η κλιμάκωση σε μια γωνιακή ντουλάπα μπορεί να μειώσει τον αποθηκευτικό χώρο μας, αλλά μας δίνει μια ευρύτερη είσοδο στην κουζίνα, καθώς και ένα δωμάτιο με σκόνη που επιτρέπει μια πολύ πιο άνετη ποσότητα αίθουσας αγκώνα. Θα σταματήσω ένα μικρό χώρο για αυτό.

Το ντουλάπι μας είναι τώρα μια ντουλάπα γωνιακής χρησιμότητας αντί για ντουλάπα παλτών, αλλά το πιέζοντας πίσω άνοιξε την είσοδο και του έδωσε μια πιο φιλόξενη ροή.

Το να κυνηγάω τα κλάσματα γύρω από το σπίτι μου έφερε πραγματικά πόσο σημαντικά είναι αυτά τα μικρά στοιχεία. Ένα ολόκληρο τοίχωμα θα μπορούσε να είναι τέλειο, αλλά αν ήταν μακριά στη γωνία δεν θα φαινόταν ποτέ σωστό. Θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε μια περιουσία σε μια κουζίνα, αλλά μια πολύ στενή είσοδος θα έχανε πάντα τα αποτελέσματα. Και ο ουρανός ξέρει ότι είμαστε ευγνώμονες που έχουμε αποθηκεύσει αυτές τις ίντσες στην αίθουσα σκόνης.

Ανακατασκευάσατε την κουζίνα και την μπάνιο σας; Εάν ναι, θα θέλαμε να δούμε τις φωτογραφίες πριν και μετά από μια συλλογή δωματίων που σχεδιάζουμε για τον ιστότοπο. Μεταφορτώστε τις φωτογραφίες σας στη σελίδα Facebook.

Επόμενο: Καλλιτεχνικό γραφείο

Για περισσότερα σχετικά με την αναδιαμόρφωση κουζίνας, σκεφτείτε:

Σχεδιάζοντας την κουζίνα του ονείρου σας
Ταξιδεύοντας μια ανακατασκευασμένη κουζίνα

Σχεδίαση της κουζίνας