Κουζίνα

Ένα έτος προγραμματισμού: Η 12-ετή κουζίνα


Ποτέ δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το τι αρχιτέκτονα θέλαμε για την κουζίνα μας.


Η διακεκομμένη γραμμή εδώ δείχνει την αρχική διάταξη της κουζίνας, μαζί με την πρώτη προτεινόμενη διάταξη του Norm.

Ο Norm Davis είχε κάνει τα σχέδια για το μπάνιο μας πριν από δέκα χρόνια και τον βρήκαμε να είναι ένας οδηγός στο σχεδιασμό του χώρου. Ήταν επίσης σε συγχρονισμό με τη φιλοσοφία της ανακαίνισης στο σπίτι - θέλαμε σύγχρονη άνεση που εξακολουθούσε να δείχνει σεβασμό για την προέλευση του σπιτιού.

Τυχερός για μας, το φθινόπωρο του 2009 Norm συμφώνησε να αναλάβει τη δουλειά. Γνωρίζαμε από την εμπειρία ότι το στάδιο προγραμματισμού θα διαρκέσει λίγο - όχι μόνο είναι εξαιρετικά απασχολημένος, αλλά χρειάζεται πολύ χρόνο αναστροφής. Στην αρχική μας συνάντηση, του δώσαμε τη λίστα επιθυμιών μας:

Ερμάρια - η τωρινή μας κουζίνα είχε αποθηκευτικό χώρο μόνο στο ντουλάπι του μπάτλερ.

Πάγκοι - Πιστέψτε ή όχι, η υπάρχουσα κουζίνα μας είχε μηδενικό χώρο. Ένα καροτσάκι μικροκυμάτων και η κορυφή του φορητού μας πλυντηρίου πιάτων ήταν οι μόνες επιφάνειες εργασίας στο δωμάτιο.

Ενα ψυγείο στο ίδιο δωμάτιο με τις άλλες δύο πλευρές του τριγώνου εργασίας - μια πολυτέλεια!

Ισόγειο δωμάτιο με σκόνη - που οι επισκέπτες, τα υγρά παιδιά και οι λασπώδεις κηπουροί (εμάς) θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν χωρίς να καταλάβουν τις κεντρικές σκάλες.

Ένα δωμάτιο λάσπης - ή τουλάχιστον κάπου να ρίξουμε τα παλτά και τις μπότες και τα σακίδια που έμπαιναν στην είσοδο μας.

Εάν είναι δυνατόν, μερικοί τρώει χώρο, αρκετά μεγάλο για πρωινό, καφέ και σνακ - αν μη τι άλλο, τουλάχιστον θα κρατούσαμε τον Cheerios από το χαλί της τραπεζαρίας.

Ίσως, αν είναι δυνατόν, να μας βρείτε μια μικρή περιοχή για όλη τη χρέωση του τηλεφώνου, λήψη μηνυμάτων και λήψη σημείων συνταγής που κάνουμε - όχι ένα γραφείο στο σπίτι, αλλά ένα μικρό χώρο εργασίας?

Σε αυτή την επανάληψη, έχουμε μια ωραία, μεγάλη τετράγωνη κουζίνα - αλλά έχουμε χάσει την πρόσβαση σε αυτήν από την αίθουσα εισόδου. Όμως ο Norm ήταν σε κάτι κάνοντας στροφή γύρω από τα σκαλιά του υπόγειου χώρου για να τα ανοίξει από την αίθουσα, όχι από την κουζίνα.

Τελικά, επεκτείνει το αποτύπωμα του σπιτιού αν είναι απαραίτητο, αλλά μην εξαλείψουμε το μικρό χώρο αίθριο δίπλα στην κουζίνα-μας άρεσε να μπορούμε να τρώμε εκεί το καλοκαίρι.

Ξέρουμε ότι ήταν μια μικρή λίστα με πολλούς τρόπους (πράγματι, μια κουζίνα πρέπει να έχει μερικοί ντουλάπια και μετρητές), αλλά θα ήταν μια πρόκληση δεδομένου του μικρού χώρου. Αν μπορούσε κανείς να το κάνει, ο Norm μπορούσε.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την υπάρχουσα κουζίνα ήταν όλες οι πόρτες - υπήρχαν εισόδους από την κεντρική αίθουσα και την τραπεζαρία, μια πόρτα στο υπόγειο και τρεις πόρτες στην προέκταση (μία πόρτα στην ντουλάπα του ντουλαπιού και έξοδο στο " αίθουσα ψυγείου "και ντουλάπα του μπάτλερ). Ξέραμε ότι θέλαμε να ανοίξουμε το χώρο σε ένα δωμάτιο, το οποίο θα εξαλείψει κάποιες πόρτες εκεί, αλλά θα είχαμε ακόμη εισόδους στην κουζίνα από τις δύο πλευρές, καθώς και την πόρτα στο υπόγειο. Για να περιπλέξει τα πράγματα περαιτέρω, η κύρια είσοδος, από την κεντρική αίθουσα, δεν ήταν κεντραρισμένη στον τοίχο της κουζίνας, αλλά στην άκρα δεξιά - ακριβώς εκεί που έπρεπε να ξεκινήσει ένας τοίχος των ντουλαπιών.

Χρειάστηκαν έξι παραλλαγές στο σχέδιο του ορόφου, προτού να χτυπήσουμε τη βρωμιά - και με κάθε επανάληψη μπορούσαμε να δούμε την κουζίνα μας να έρχεται στη ζωή. Ο ανασχηματισμός των σκαλών του υπόγειου χώρου για να τα βγάλουμε στην είσοδο και όχι στην κουζίνα μας έδωσε έναν ολόκληρο τοίχο αδιάκοπο από τις πόρτες. Για τη μετάβαση από την κεντρική αίθουσα στην κουζίνα, ο Norm δημιούργησε ένα νέο χώρο, έναν προθάλαμο, για την αίθουσα σε σκόνη και την ξαπλωμένη ντουλάπα παλτών. Αυτός ο μεταβατικός χώρος όχι μόνο ανέστρεψε την είσοδο της κουζίνας στο κέντρο του τείχους, αλλά κράτησε το δωμάτιο σκόνης από το να ανοίξει στην κουζίνα - ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Στο τελικό σχέδιο, έχουμε και πάλι πρόσβαση στην κουζίνα και από τις δύο πλευρές, καθώς και πρόσβαση από την τραπεζαρία μέχρι τον αγαπημένο μας χώρο στο αίθριο μέσα από την αίθουσα λάσπης.

Ένα τοίχωμα μήκους 14 ποδιών στη μία πλευρά της κουζίνας του μαγειρείου θα περιείχε το νεροχύτη, το πλυντήριο πιάτων, το φάσμα και τα ερμάρια (!). Το αντίθετο τοίχωμα, το ήμισυ του μήκους, θα είχε ένα ντουλάπι πλήρους ύψους, ένα ψυγείο και ένα άλλο μικρό μήκος του υπουργικού συμβουλίου. Η παλιά επέκταση θα κατεδαφιστεί και θα χτιστεί ένα νέο, ελαφρώς μεγαλύτερο. Αυτή η επέκταση θα είχε ένα παράθυρο πλώρης, προσφέροντας αρκετά επιπλέον τετραγωνικά μέτρα για μια μικρή στρογγυλή τράπεζα. Ένας μικρός μετρητής δίπλα στο ψυγείο θα είναι ο σταθμός μας για τη χρέωση του τηλεφώνου, την περιήγηση στο βιβλίο μαγειρικής και την απομνημόνευση. Τέλος, μια πλευρική πόρτα που οδηγεί από ένα κατάστρωμα που θα αντικατέστησε την αίθριο θα ανοίξει σε έναν τοίχο για cubbies, γάντζους και ράφια - μας "λάσπη χώρο." Είχαμε όλα!

Η όλη διαδικασία χωροταξικού σχεδιασμού χρειάστηκε πάνω από έξι μήνες, αλλά ενθουσιάσαμε τα αποτελέσματα. Τώρα χρειάστηκε μόνο ο οικοδόμος μας και μια οικοδομική άδεια, και θα είμαστε έτοιμοι να πάμε. Ο Norm υπέβαλε τα σχέδια στην πόλη και κάλεσα τον ανάδοχο της πρώτης επιλογής.

Επόμενο: Σχεδιασμός Κουζίνας, Πράξη 2 - Ο Ανάδοχος.

Για περισσότερα σχετικά με την αναδιαμόρφωση κουζίνας, σκεφτείτε:

Γρήγορη Συμβουλή: Προσαρμογή κουζίνας προϋπολογισμού
Σχεδιάζοντας την κουζίνα του ονείρου σας
Μεγιστοποίηση του δολάριου αναδιαμόρφωσης