Ιστορικά σπίτια & περισσότερα

Η αποδόμηση και ο έξυπνος προγραμματισμός φέρνουν νέο φως (και ζωή) σε ένα σπίτι Raleigh, N.C.


Μια επιθυμία του Raleigh, Ν.Κ., του ζευγαριού για το φως του ηλιακού φωτός - ματαιώθηκε από τα κακά τοποθετημένα παράθυρα στο σπίτι τους το 1990, το οποίο ήταν ήδη σε τρομερή μορφή - τους ώθησε να οικοδομήσουν ένα καινούργιο, σύγχρονο σπίτι με το υπάρχον αποτύπωμα.

"Το φυσικό φως ήταν εκεί, αλλά δεν μπορούσε να εκτιμηθεί γιατί το παλιό σπίτι δεν είχε παράθυρα στη νότια πλευρά", λέει η Angela Hodge, η οποία μαζί με τον σύζυγό της αγόρασε το σπίτι - το πρώτο - το 1999.

Η κύρια κρεβατοκάμαρα στη νοτιοδυτική πλευρά ήταν η μόνη εξαίρεση. "Αυτό το μπάνιο ήταν ωραίο και φωτεινό όλη την ώρα-το φωτεινότερο σημείο στο σπίτι", λέει. "Αλλά εγώ δεν έκλεινε στο μπάνιο όλη την ώρα."

Αρχικό σπίτι πριν από την αποδόμηση.

Αφού ζούσε εκεί για 10 χρόνια, το ζευγάρι επέστρεψε για να κάνει απογραφή της κατοικίας, του οποίου ο οικοδόμος σαφώς πρέπει να βιαστεί να το ρίξει μαζί. "Καθώς ζείτε σε ένα μέρος, αρχίζετε να βλέπετε τις ιδιορρυθμίες και τα σφάλματα, τα καλά σημεία και τα κακά σημεία του", λέει. "Αυτό το σπίτι δεν ήταν τόσο καλά χτισμένο, με διάφορα πράγματα όπως μούχλα και άλλα πράγματα πηγαίνουν στραβά".

"Έχει παράθυρα μεσοπεδικές και σάπια για μασονίτες, με παράθυρα που βλέπουν προς τα δυτικά, μεγάλα παράθυρα Palladian και ηλιακά προβλήματα που αντιμετωπίζονται πραγματικά κακά", λέει ο Erik Mehlman, διευθυντής της BuildSense, μιας εταιρίας σχεδίασης / κατασκευής στο κοντινό Durham. Περιήγηση στο σπίτι. "Είχαν μια καλή λογική για το συγκεκριμένο σπίτι στο οποίο βρισκόμασταν και αυτό που τελικά ελπίζαμε να επιτύχουμε", λέει ο Hodge. "Έτσι, ζητήσαμε από τον Mehlman να έρθει στο σπίτι για να περάσει."

"Ήταν ένα σπίτι του κατασκευαστή παραγωγής, ένα σπίτι βιβλίου σχεδιασμού που προοριζόταν για μια επίπεδη περιοχή", λέει ο Mehlman, "αλλά ήταν σε μια απότομη πλαγιά." Κάτω από το σπίτι ήταν ένας χώρος ανίχνευσης, 4 πόδια βάθος στο ένα άκρο και 12 πόδια βαθιά στο άλλο.

Πάρε το σπίτι εδώ

Ακολούθησαν συζητήσεις σχετικά με το αν θα ήταν καλύτερο να πουλήσουμε το σπίτι, να βρούμε λοιπόν ένα άλλο μέρος και να χτίσουμε εκεί. Αλλά οι πελάτες συνέχισαν να επιστρέφουν στην πυκνοκατοικημένη περιοχή τους με τα ώριμα δέντρα και το φως που έπεσε κάτω από το φυλλώδες θόλο. Σαφώς, δεν ήθελαν να το αφήσουν. Μετά από προσεκτική εξέταση και ζύγιση των επιλογών, οι αρχιτέκτονες παραδέχθηκαν, επιλέγοντας να παραμείνουν στο χώρο και να ξαναχτίσουν.

Μία από τις αρχικές προκλήσεις ήταν η θέση του σπιτιού. Επειδή το σπίτι βρισκόταν κοντά σε μια λίμνη των Η.Π.Μ. και σε μια ζώνη ασφαλείας για ένα παλιό ρυάκι, οι αρχιτέκτονες έπρεπε να σέβονται το υπάρχον αποτύπωμα του σπιτιού. Αρχικά, αποφάσισαν να οικοδομήσουν στην κορυφή του χώρου ανίχνευσης και το ίδρυμα.

Ένα ανοιχτό σχέδιο, άφθονες εξωτερικοί χώροι και εκτάσεις παραθύρων θολώνουν τις γραμμές ανάμεσα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Φωτογραφία:

"Είπαμε: Ας πάμε κάτω στο σύστημα δαπέδου του πρώτου ορόφου, αφήνουμε τα θεμέλια και τις εργασίες τοιχοποιίας και σέρνουμε χώρο, τοποθετούμε τις δοκοθήκες επάνω σε αυτό, τότε στους τοίχους και μετά στην οροφή", λέει ο Mehlman. "Δεν θα χρειαζόταν να μετακινήσουμε τον αυτοκινητόδρομο και θα αποφύγουμε την εργασία στο site και τα χρήματα που συνεπάγεται αυτό".

Στη συνέχεια ο πελάτης ήρθε σε αυτούς με ένα αίτημα για ένα δωμάτιο επισκεπτών στο χώρο ανίχνευσης, και ένα κατάστημα ξύλου πάρα πολύ. Οι αρχιτέκτονες άρχισαν να ξανασκεφτούν. Πριν από πολύ καιρό, καταλήγουν να σκάβουν έξω το χώρο ανίχνευσης για να δημιουργήσουν ένα πλήρες, 2.500 τετραγωνικών ποδιών υπόγειο με 8 πόδια τα ψηλά ταβάνια. Ο χώρος προσφέρει ένα δωμάτιο επισκεπτών, ξύλινο κατάστημα, μηχανικό δωμάτιο, κελάρι κρασιών και θερμοκήπιο με νότια έκθεση και φεγγίτες.

Αντί να κατεδαφίσουν το σπίτι, οι αρχιτέκτονες την αποδόμησαν. Αφαίρεσαν το τούβλο και το ξαναχρησιμοποιούσαν. Εξέδωσαν όλα τα ξύλινα πλαίσια και έχτισαν την κύρια σκάλα από τα παλιά καρφιά. "Είναι μια άμεση οπτική σύνδεση με το παλιό σπίτι", λέει. Αυτό που δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί δόθηκε στο Habitat for Humanity.

Καθώς το όραμα των αρχιτεκτόνων έφτασε σε ισχύ, οι ιδιοκτήτες σπιτιών είχαν μια παρόμοια μετατόπιση στις σχεδιαστικές ευαισθησίες - από τις αντίκες και την ακαταστασία σε άπαχο, σύγχρονο και σύγχρονο. "Το αποκαλώ μου Νότια ζωή φάση, και στην πραγματικότητα υποθέτω ότι δεν ήταν πραγματικά εγώ », λέει ο Hodge. "Αλλά τότε άρχισα να βλέπω χώρους στα σπίτια που επισκέφτηκα που ήταν διαφορετικά-εξορθολογισμένα, οπτικά απλούστερα, χωρίς πολλά περίτεχνα πράγματα να συμβαίνουν - και ανταποκρίθηκα σε αυτή την αισθητική καλύτερα. Ήταν πιο ήρεμη και αντήχησε μαζί μου. "

"Μας έφεραν μια στοίβα Ατομικό αγρόκτημα περιοδικά, "λέει ο Mehlman. »Τότε η Άντζελα ρώτησε αν είχα ακούσει για τον ιαπωνικό τρόπο κυκλοφορίας. Θα θολώσει τις γραμμές των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, και ήθελε να βιώσει το εξωτερικό όσο και μέσα ».

Οι διάτρητοι πίνακες αλουμινίου διανέμουν το φως σε όλο το σπίτι. Φωτογραφία:

Έτσι άρχισε η φάση σχεδιασμού. Το BuildSense άρχισε να αναλύει τι κάνει ένα Ατομικό αγρόκτημα σπίτι-τι είναι και τι, ακριβώς, ο πελάτης άρεσε γι 'αυτό. Οι πρωταρχικοί υποψήφιοι ήταν η χαμηλή, επικλινής οροφή, η αφθονία των καταστρωμάτων και η αισθητική αντοχή μιας μεγάλης μονάδας τοιχοποιίας, μέσα από έξω. Αντί να επικεντρωθούν σε ένα βαρύ στοιχείο, ωστόσο, οι αρχιτέκτονες άκουγαν τι λένε τόσο οι πελάτες όσο και ο ιστότοπος για το φως. Πρότειναν έναν τριώροφο πύργο που χτίστηκε από διάτρητους πίνακες αλουμινίου. Το Lacy και το λαμπερό, η δομή 16 'x 20' σχηματίζει φωτισμένο φάρο που διαπερνά και τις τρεις ιστορίες του νέου σπιτιού.

"Αυτό το πλαίσιο φωτός ορίζει την είσοδο", λέει ο Mehlman. "Είναι μια καλή συσκευή προσανατολισμού που φέρνει φως μέσα στη μέρα, και το βράδυ είναι σαν φανάρι στο δρόμο".

Είναι επίσης χρήσιμο για την εξεύρεση του δρόμου μέχρι την πόρτα του τρίτου ορόφου που οδηγεί σε εξωτερικούς χώρους σε μια πλατφόρμα και το τηλεσκόπιο που απαιτεί ο πελάτης.

Αλλά ως επί το πλείστον, αυτός είναι ένας πύργος που έχει να κάνει με το φως.

Ο J. Michael Welton γράφει για την αρχιτεκτονική, την τέχνη και το σχεδιασμό για τις εθνικές και διεθνείς εκδόσεις. Επίσης επεξεργάζεται και δημοσιεύει ένα ηλεκτρονικό περιοδικό σχεδίασης στο www.architectsandartisans.com.