Ιστορικά σπίτια & περισσότερα

Mountain Re-Shack: Ένας εγκαταλελειμμένος εξωτερικός χώρος γίνεται σπίτι


Το "Brutal" είναι η λέξη που ο αρχιτέκτονας Chad Everhart χρησιμοποιεί για να περιγράψει την πρώτη συνάντησή του με ένα σπίτι που ονομάζει τώρα Mountain Re-Shack.

"Στην πρόσοψη υπήρχε ένα μαύρο φίδι μήκους επτά ποδιών", λέει ο Everhart, καθηγητής στο Appalachian State University στο Boone, NC "Κανείς δεν είχε ζήσει εδώ και δεκαετίες - τα παράθυρα είχαν διογκωθεί και υπήρχαν ζώα μέσα σε αυτό. Αλλά ήταν σταθερή - θα μπορούσατε να πηδήσετε στο πάτωμα Εντάξει. "

Οι περισσότεροι θα αποκαλούσαν ένα αρκετά χαμηλό όριο για ένα έργο ανακαίνισης. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι απλά θα έκαναν έκκληση στις σφαίρες και στη σφαίρα και απλά θα την κατέβαζαν. Αλλά όχι Everhart. "Νόμιζα ότι θα μπορούσα να καλύψω αυτό το πράγμα", λέει. "Νόμιζα ότι ήταν σταθερό."

Η αρχική βουνό. Φωτογραφία: Τσαντ Everhart

Ήταν ένα σπίτι εποχής κατάθλιψης τοποθετημένο σε ένα βοσκότοπο αγελάδων των 10 στρεμμάτων 25 λεπτά δυτικά του Boone στα βουνά Blue Ridge. Κατά πάσα πιθανότητα χτίστηκε για ένα αγρόκτημα και εργάζονταν σε μεγαλύτερα χωράφια κάτω από το δρόμο. Δεν υπήρχαν καρφιά στους τοίχους, απλά κροκοδείλια που μόλις κρεμούσαν. Μια γαλβανισμένη οροφή από κασσίτερο αγωνίστηκε μάταια για να διατηρήσει τη δομή στεγνή. Μέσα, βανδάλια είχαν το δρόμο τους.

"Ο καθένας που μίλησα με είπε," ρίξτε το κάτω! Βάλτε το στο χωματόδρομο! " " αυτος λεει. "Αλλά θα κόστιζε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να το πετάξει μακριά".

Εκτός αυτού, ήταν ενθουσιασμένος με το εξαιρετικά ασυνήθιστο θεμέλιο του πεδίου και την καμινάδα. Ήταν μια εκδήλωση χτισμένη στο χώρο, διαμορφωμένη από κάποιον που δημιούργησε για πρώτη φορά ξύλινες φόρμες, έπειτα πέταξε σε βράχους και έριξε σκυρόδεμα πάνω. Σαφώς απούσα ήταν η χειροτεχνία και οι καθαρές γραμμές ενέματα που όλοι οι αυτοεξυπηρετούμενοι μαστόροι θα είχαν επιμείνει.

Πάρε την εκδρομή του σπιτιού

"Μία ομάδα αγροτών πιθανότατα συγκεντρώθηκαν και έκαναν αυτό το πράγμα - πολύ γρήγορα και δεν ήταν πολύ θορυβώδες", λέει. "Δεν υπάρχει καθόλου κομμένη πέτρα-είναι περισσότερο σαν:" Εδώ είναι ένα σωρό από βράχια, τώρα ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από αυτό. " "

Ο πελάτης του Everhart τον είχε αρχικά μισθώσει για να χτίσει ένα καινούργιο σπίτι στην περιοχή, αλλά στη συνέχεια άλλαξε τα εργαλεία: Γιατί να μην κάνει πρώτα το μικρό σπίτι, να ζήσει σε αυτό για λίγο και να συνηθίσει στην ιδιοκτησία; Ήθελε να δει τι θα χρειαζόταν για να καταστήσει την έρημη, εγκαταλελειμμένη σακαλάβα έτοιμη για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο αρχιτέκτονας το σκέφτηκε και προσέφερε δύο προσεγγίσεις. Θα μπορούσε να το διορθώσει σαν ένα μικρό εξοχικό σπίτι και να το κάνει σκοτεινό και ρουστίκ. Ή θα μπορούσε να γιορτάσει την εγκατάλειψή του με ένα φάντασμα-όπως πλαίσιο που θα του έδινε ένα εφήμερο είδος σχολίων. Ο πελάτης του ήταν περίεργος.

"Πρέπει να το γεμίσουμε ή να πάμε απολύτως τρελός", τον ρώτησε ο Everhart.

Ο πελάτης απάντησε με τη δική του ερώτηση: "Μπορούμε να κάνουμε και τα δύο;"

Συναντήθηκαν στη μέση και έκλεισαν τον επανασχεδιασμό του σπιτιού έτσι ώστε να είναι όχι μόνο εξαιρετικά κατοικήσιμο αλλά και αρχιτεκτονικά ενδιαφέρον. Διατηρεί τις παλιές του καταστροφικές ρίζες με την πέτρινη θεμελίωση και την καμινάδα, αλλά τώρα φοράει ένα καινούργιο δέρμα - ένα ραβδωτό ορειχάλκινο λουστρίνι, ζωγραφισμένο με φωτεινό λευκό.

"Ο πελάτης ήθελε να αντικατοπτρίσει το παλιό και το νέο," λέει ο Everhart. "Ήταν κάτι σαν: Τι θα μπορούσε να ήταν εκεί, τι θα έπρεπε να ήταν εκεί και τι υπάρχει τώρα;"

Ο αρχιτέκτονας βρήκε έναν τοπικό εργολάβο που ήταν ξυλουργός εδώ και 40 χρόνια και πήρε το έργο του να αναδιαμορφώσει το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού. «Ήταν 1.000 τετραγωνικά πόδια όταν το βρήκαμε, και στη συνέχεια το έβαλα κάτω στα 850», λέει. "Ήταν πραγματικά κομματιασμένο και δεν έκανε πολύ νόημα - έπρεπε να περπατήσετε μέσα από ένα δωμάτιο για να φτάσετε σε άλλο."

Αντικατέστησαν την παλιά οροφή με μια καινούργια και πρόσθεσαν υδρορροές και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το εσωτερικό, αντικαθιστώντας μερικές δοκούς για να ισιώσουν τα πατώματα. "Δεν θέλαμε τον πελάτη να περπατήσει σε ένα κυματιστό πάτωμα, γι 'αυτό το τετράγωνο για να το ασφαλίσουμε να το καταλάβουμε", λέει.

Καθιστικό πριν και μετά. Φωτογραφία: Τσαντ Everhart

Μεταμόρφωσαν δύο μικροσκοπικά υπνοδωμάτια στον δεύτερο όροφο σε μια πατάρι που τώρα βλέπει στο σαλόνι κάτω. Σε αυτό το σαλόνι, μια σόμπα προπανίου, εξαεριζόμενη από την καμινάδα, θερμαίνει ολόκληρο το σπίτι. μια κουζίνα / τραπεζαρία με πλήρη μπανιέρα και χώρο πλυντηρίου είναι δίπλα. Το κρησφύγετο επαναλήψεων επαναλαμβάνεται στο εσωτερικό, βαμμένο φωτεινό λευκό, σε αντίθεση με το γυψοσανίδα με γκρι χρώμα και τις εκτεθειμένες δοκούς οροφής.

Τώρα είναι ένα σπίτι με τη δική του αφήγηση να το πούμε, παρά ένα δάκρυ κάτω ή μια απλή αποκατάσταση. "Είναι μια ιστορία για το πώς το παρελθόν και το παρόν συγχωνεύονται για να δείξουν πως κάτι εγκαταλελειμμένο ανακτηθήκαμε, επεξεργαστήκαμε, ανακατασκευάσαμε και ξανακατοικήσαμε", λέει ο αρχιτέκτονας.

Ο Everhart κοιτάζει τόσο τον πελάτη όσο και τον ιστότοπο για την έμπνευση του σχεδιασμού, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι το σπίτι που θα είχε σχεδιάσει για έναν άλλο πελάτη - και ότι για οποιονδήποτε άλλο πιθανότατα θα το έσπαγε. Αλλά αυτός ο πελάτης είναι ένας εσωτερικός σχεδιαστής που έχει συνεργαστεί με πολλούς αρχιτέκτονες για άλλα έργα και ήταν κνησμός να δουλέψει με έναν για το σπίτι του. Επιπλέον, αντιπροσωπεύει ένα νέο είδος κατοίκου για τα αγροτικά βουνά της Βόρειας Καρολίνας.

"Είναι ένας τυπικός πελάτης που κινείται σε αυτή την περιοχή, λέγοντας:" Θέλω ένα αγρόκτημα, αλλά μια νέα επικάλυψη σε αυτό που σημαίνει ", λέει ο Everhart.

Και τότε υπάρχει και ο ίδιος ο ιστότοπος. "Είναι σε μια παλιά αγροτική κοινότητα και απαντήσαμε σε αυτό με τοπικά υλικά και έναν τοπικό άνθρωπο για να την οικοδομήσουμε - και διατηρήσαμε την αρχική μορφή".

Το έκαναν και οικονομικά. Ακόμα και με το νέο πηγάδι και το σηπτικό του σύστημα, το Mountain Re-Shack ήρθε ακριβώς κάτω από το τι θα μπορούσε να κοστίσει η νέα κατασκευή.

"Μάλλον το κάναμε για περίπου $ 150 ένα τετραγωνικό πόδι", λέει ο Everhart.

Και δεν υπάρχει τίποτα βίαιο γι 'αυτό.

Ο J. Michael Welton γράφει για την αρχιτεκτονική, την τέχνη και το σχεδιασμό για τις εθνικές και διεθνείς εκδόσεις. Επίσης επεξεργάζεται και δημοσιεύει ένα ηλεκτρονικό περιοδικό σχεδίασης στο www.architectsandartisans.com.