Ιστορικά σπίτια & περισσότερα

Νέα εμφάνιση (και ζωή) για το ακρωτήριο της δεκαετίας του '50


Είναι μια κλασική πρόκληση σε μια παλαιότερη γειτονιά: Πώς μπορεί μια αυξανόμενη οικογένεια να αυξήσει το χώρο διαβίωσης χωρίς να επεκτείνει το αποτύπωμα του σπιτιού τους;

Ο αρχιτέκτονας Ann Sellars Lathrop απάντησε στο ερώτημα αυτό, μετατρέποντας το Cape Cod της δεκαετίας του '50 σε μια σύγχρονη αγροικία που ενημερώθηκε από τα μπανγκαλόου της δεκαετίας του 1920.

Το σπίτι του Old Hill πριν.

"Ο πελάτης ήθελε να είναι καθαρό και μοντέρνο, σε ένα μεταβατικό ύφος, ώστε να ταιριάζει στην γειτονιά της γειτονιάς", λέει. "Αυτή ήταν μια γεωργική κοινότητα στα τέλη του 1800, έτσι υπάρχουν αγροικίες, αποικίες και κρεμμύδια αχυρώνα κάτω από το δρόμο. Πολλά σπίτια έχουν πρόσοψη. "

Με τη δημιουργία μιας συνεχούς υπόστεγης υπόστεγων, ήταν σε θέση να μετατρέψει την πρώην οροφή σε χρήσιμο χώρο διαβίωσης. "Αυτό σας δίνει την επιφάνεια δαπέδου και το ύψος της οροφής στον δεύτερο όροφο, και έχετε μια κορυφή που είναι αρκετή για έναν χειριστή αέρα επάνω εκεί", λέει. "Είναι ένα τέχνασμα για να μειώσετε το κόστος και να διατηρήσετε την κλίμακα κάτω, έτσι ώστε να μην καταλήξετε με μια μεγάλη, κοφτερή εμφάνιση."

Πάρε το σπίτι εδώ

Όταν ξεκίνησε, ο πελάτης ήταν ένα νεαρό ζευγάρι με μια κόρη. Μία πιθανή αλλαγή εργασίας που συμπίπτει με την πρωτοποριακή επιβράδυνση των πραγμάτων κάπως και απλοποίησε κάπως τα σχέδιά τους. Μέχρι τη στιγμή που η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε δυόμισι χρόνια αργότερα, η οικογένεια είχε μεγαλώσει από ένα παιδί, με ένα άλλο στο δρόμο.

Έτσι η επέκταση ήταν έγκαιρη. Στον πρώτο όροφο προστέθηκε μια master suite με ντουλάπα και μπάνιο και ανακαινίστηκαν δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο για τα παιδιά. "Τους έδωσε περισσότερο χώρο", λέει. "Με τη λήψη της στέγης και την έξοδο στα άκρα των τοίχων του πρώτου ορόφου, προσθέσαμε 600 τετραγωνικά πόδια."

Το ανακαινισμένο σπίτι ανέρχεται σήμερα στα 2.900 τετραγωνικά πόδια. "Έλαβε έναν κόλπο ενός γκαράζ με δύο αυτοκίνητα και του έδωσε ένα νέο και χρήσιμο σύνολο λειτουργιών. Όπου δεν υπήρχε καμία είσοδος από το γκαράζ στο σπίτι, υπάρχει ένα τώρα, μαζί με μια νέα αίθουσα σκόνης και σκόνης. Η Lathrop ενίσχυσε επίσης την παρουσία του δρόμου σχεδιάζοντας μια φιλόξενη μπροστινή βεράντα.

Η μόνη προσθήκη βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου ένα κακώς κατασκευασμένο και κακώς μονωμένο σκεπασμένο στη βεράντα καταλήφθηκε στο θεμέλιο και ξαναχτίστηκε ως ένα επεκτατικό οικογενειακό δωμάτιο από την κουζίνα. Ένα υψηλότερο βήμα στην οροφή, και ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα και φεγγίτες καθιστούν τον χώρο ακόμη πιο εκτεταμένο, παρέχοντας παθητική θερμική αύξηση το χειμώνα.

Το σπίτι ήταν επενδυμένο αρχικά σε ψηλό ξύλινο έρπητα ζωστήρα. Όταν ο πελάτης πρότεινε να γίνει η αλλαγή σε περισσότερη εμφάνιση του Nantucket Maybeck, ο αρχιτέκτονας αντιστάθηκε. "Είπα" Όχι - ζωγραφίστε ", λέει. "Γι 'αυτό και εμείς βάλσαμε σε καινούργιες και ζωγραφίσαμε ένα ασπρόμαυρο χρώμα - ένα ελαφρύ, γκρι χρώμα." Είναι μια μονοχρωματική απόχρωση με στρείδια που λειτουργεί καλά με την χρωματική παλέτα της περιοχής.

Στο εσωτερικό, το σπίτι είναι εν αφθονία στο φυσικό φως από νέα παράθυρα και φεγγίτες, με μια εύκολη, ανοιχτή ροή από την κουζίνα στο οικογενειακό δωμάτιο στην τραπεζαρία.

"Ήταν ένα Cape Cod που ήταν εντελώς άχρηστο για μια νέα οικογένεια - με μια μικρή κλίμακα και μικρά δωμάτια" λέει "Θα ήθελαν να διατηρήσουν τη φύση αυτής της μικρότερης κλίμακας. Τώρα είναι σφιχτό και συμπαγές, αλλά ένα πολύ ζωντανό, ζεστό χώρο. "

Είναι επίσης μια έξυπνη ανακαίνιση με μια κομψή απάντηση σε μια κλασική ερώτηση.

Ο J. Michael Welton γράφει για την αρχιτεκτονική, την τέχνη και το σχεδιασμό για τις εθνικές και διεθνείς εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των Οι New York Times, Η Washington Post και Κατοικώ. Δημοσιεύει επίσης ένα ηλεκτρονικό περιοδικό σχεδιασμού στο www.architectsandartisans.com.