Ιστορικά σπίτια & περισσότερα

Ένα πέτρινο αγροικείο του 18ου αιώνα ξαναγεννηθεί


Τα τελευταία 20 χρόνια, οι Jeffery Wyant και η Maria Keares Wyant της Αρχιτεκτονικής Wyant στη Φιλαδέλφεια έχουν γίνει γνωστοί για τις καθαρές και απλές λύσεις τους σε δύσκολα σχεδιαστικά διλήμματα.

Πριν από λίγο καιρό, η επιχειρηματική ομάδα έβαλε τις ικανότητές της στη δοκιμή, όταν νέοι πελάτες τους ζήτησαν να διευρύνουν το αποτύπωμα της αγροικίας τους του 18ου αιώνα στο Elverson της Πενσυλβανίας. "Το ζευγάρι ήθελε μια προσθήκη συμπονετική για την αρχική αρχιτεκτονική, αλλά δεν θέλουν απλώς να αναπαράγουν αυτό που είχαν ήδη", λέει ο Jeffrey.

Χτισμένο στα τέλη του 1700, η ​​διώροφη πέτρινη αγροικία είχε μια περιορισμένη διαμερισματική διάταξη με έξι και έξι διπλά κρεμασμένα παράθυρα που δεν άφηναν πολύ φως. Ενώ οι αρχιτέκτονες προσπάθησαν να τιμήσουν την προέλευση της υπάρχουσας δομής, ήθελαν επίσης να δημιουργήσουν ένα νέο χώρο για την οικογένεια που ήταν φωτεινή, ευρύχωρη και σύγχρονη.

Slideshow: Περιηγηθείτε στο Farmhouse Addition

"Εμείς τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε μόνο μικρές τροποποιήσεις στον αρχικό χώρο διαβίωσης και να το ανοίξουμε στη νέα προσθήκη", λέει η Μαρία. Επειδή τα χαμηλά ταβάνια του υπάρχοντος σπιτιού δεν προσφέρονται σε μεγάλους, ευγενικούς χώρους, το ζευγάρι κατέβηκε στο ισόγειο της νέας προσθήκης για να κερδίσει ένα πιο γενναιόδωρο ύψος οροφής στον πρώτο όροφο και επέλεξε επίσης θολωτές οροφές στο δεύτερο επίπεδο. Η προσθήκη, η οποία διαθέτει μια κομψή master σουίτα και ένα φωτεινό μεγάλο δωμάτιο, επέκτεινε τον οικιστικό χώρο της οικογένειας κατά περίπου 2.000 τετραγωνικά πόδια.

Εκτός από τη δημιουργία πιο εκτεταμένων κοινών χώρων, ένας από τους κύριους στόχους των αρχιτεκτόνων ήταν ο επανασχεδιασμός και ο επαναπροσδιορισμός της εισόδου. Όπως ήταν, η μπροστινή είσοδος κοιτούσε προς το δρόμο, αλλά ο δρόμος οδήγησε κατευθείαν στην πίσω πόρτα, η οποία, από προεπιλογή, είχε γίνει η κύρια είσοδος της οικογένειας. Για να αποκατασταθεί αυτό, ο Jeffrey και η Μαρία τοποθέτησαν τη νέα προσθήκη σε κάθετη γωνία στο πίσω μέρος της αγροικίας, δημιουργώντας έτσι μια μπροστινή είσοδο που η οικογένεια μπορούσε να έχει πρόσβαση από το υπάρχον δρόμο.

Η ανακατασκευασμένη είσοδος χρησιμεύει για την ένωση των παλαιών και των νέων δομών. "Όταν σχεδιάσαμε τα σχέδια για τη νέα είσοδο," λέει η Μαρία, "θέλαμε τη σύνδεση μεταξύ της προσθήκης και της αρχικής δομής να είναι πολύ λεπτή και υαλώδης, με το ίδιο το γυαλί να γίνει ένα στοιχείο σχεδιασμού που χρησίμευε ως διαχωριστικό".

Αυτή η διαφάνεια επιτυγχάνεται με το να πλαισιώνεται η πόρτα με σταθερά παράθυρα από την Pella's Architect Series. Τα παράθυρα που καλύπτονται από αλουμίνιο ανυψώνονται στον δεύτερο όροφο, σχηματίζοντας ένα σχιστήρι κάτω από την οροφή, και στη συνέχεια περιτυλίγονται γύρω από την πλευρά του σπιτιού για να γεμίσει το κυρίως υπνοδωμάτιο. "Όταν περιγράψαμε για πρώτη φορά την ιδέα μας για τα παράθυρα στους ιδιοκτήτες, χρησιμοποιήσαμε την αναλογία ενός μπέιζμπολ", θυμάται ο Jeffrey, ο οποίος παρομοιάζει τη ροή του γυαλιού πέρα ​​από την προσθήκη στο πώς το δέρμα ενός μπέιζμπολ συνδέεται μαζί με μια συνεχή ραφή από νήμα. "Συνολικά, η Μαρία και εγώ αισθανθήκαμε ότι τα παράθυρα έκαναν όλη τη σύνθεση να αισθάνεται ελαφρύτερα, όπως η στέγη σχεδόν έπληξε πάνω από τον πέτρινο τοίχο", λέει ο Jeffrey.

Όσον αφορά τα υλικά, η ομάδα του συζύγου συνένωσε το εξωτερικό των δομών με την επένδυση της νέας προσθήκης με σχεδόν πανομοιότυπες πέτρες που αγοράστηκαν από ένα γειτονικό αγρόκτημα. Ξεκινώντας από τα αρχικά downspouts του σπιτιού, οι Wyants επέλεξαν μια στέγη χάλκινου χρώματος, η οποία επεκτάθηκε για να δημιουργήσει τον τοίχο στο πίσω ύψος της προσθήκης. "Ο χαλκός θα γεράσει και πατίνα", λέει ο Jeffrey. "Ήταν λαμπερό και φωτεινό όταν το εγκαταστήσαμε για πρώτη φορά, αλλά οξειδώθηκε αμέσως σε αυτό το ζεστό, χάλκινο χρώμα".

Αντί για το ξύλο, χρησιμοποιήθηκε μια πέτρα Burlington από την Stone Source στο επίπεδο του εδάφους και η βεράντα πέρα ​​από τον γυάλινο τοίχο του μεγάλου δωματίου. "Η βεράντα εξέρχεται από την οικογενειακή αίθουσα και προστατεύεται σε τρεις πλευρές - από την προσθήκη, μια πτέρυγα από τη δομή του 18ου αιώνα και ο πέτρινος ξενώνας - έτσι αισθάνεται πολύ οικεία, που είναι ωραία, αφού η γεωργική γη πέρα ​​από αυτήν είναι τόσο ανοιχτό και τεράστιο "σημειώνει η Μαρία.

Το ζευγάρι εγκατέστησε επίσης μια παραδοσιακή ιαπωνική βροχή αλυσίδα βροχής στη βεράντα. "Η αλυσίδα κρέμεται μακριά από το κτίριο και γίνεται χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες. Το νερό είναι ορατό και ακουστικό, καθώς ταξιδεύει κάτω από την αλυσίδα στην πέτρινη αποστράγγιση κάτω ", λέει η Μαρία.

Εκτός από την ευρύχωρη κύρια κρεβατοκάμαρα και το κατάστρωμα των 400 τετραγωνικών ποδιών, το δεύτερο επίπεδο της προσθήκης περιλαμβάνει ένα γραφείο στο σπίτι και μια μεγάλη αίθουσα σκαλοπατιών που συνδέει τα αρχικά και τα νέα τμήματα του σπιτιού. Το βιώσιμο ξύλο φοινικιού ανοίγει τα δάπεδα. Και η εντυπωσιακή σκάλα διαθέτει ξυλεία για τα πέλματα και ένα ειδικά σχεδιασμένο κιγκλίδωμα από χαλύβδινο έλασμα.

Εξοπλισμένο με μπανιέρα με μόνωση, τα ανοιχτά σχεδιασμένα ζευγάρι μπάνιου τυπώνουν λευκά πλακάκια με τα γραφικά πλακάκια Zen Weav της Erin Adams από την Anne Sacks, για να μην αναφέρουμε πλακάκια πορσελάνης 12 με 24 ίντσες με χάλκινη πατίνα, τοποθετημένα οριζόντια .

«Είμαστε τυχεροί που οι πελάτες μας ήταν τόσο ανοιχτοί. Μας έδωσαν την ελευθερία να σχεδιάζουμε κάτι σύγχρονο και σύγχρονο και σε αντίθεση με την ιστορική δομή », λέει ο Jeffrey. «Νομίζω ότι όλοι ήταν περήφανοι για το αποτέλεσμα».

Για μια εικονική περιήγηση στο σπίτι, κάντε κλικ εδώ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους αρχιτέκτονες και άλλα έργα, επισκεφθείτε την Wyant Architecture.